måndag 2 oktober 2017

The house!

Nu har jag fotat lite i huset! Så här kommer en liten uppdatering!

Vill bara börja med att säga att jag tycker att det är sjukt tråkigt med folk som går och gnäller och har kommentarer om hur VI gör med VÅRT hus som VI köpt. Snacka om att den svenska avundsjukan är ful. Man lever en gång. Vi vill leva och bo tillsammans i ett hus som är vårt tillsammans. Vi vill att alla våra barn ska ha det bästa och jag vet inte varför det är konstigt? Min sambo kan sina grejer, hittar han en massa fel i ett hus vi ska bo i så fixar han till det och ja det blev mer jobb än vi tänkt, men vi vill ha det rätt, inte heller detta är konstigt? Det är tråkigt när man hör kommentarer om hur mycket vi river och bygger. Trist. Avundsjuka. Har man inget bra att säga så håll truten? Vi kommer inte vilja ha ett sämre eller fulare hus för att skvallerkärringar i Emmaboda tycker att vi bygger och river för mycket? Gör något vettigt av er fritid istället för att skvallra!

MEN nu kommer i alla fall lite bilder, det kommer blir såååå bra.

Här är vi inne i hallen, det kanske inte ser så färdigt ut, men det har hänt otroligt mycket. Alla golv och väggar är liksom utbytta, värmegolvet är lagt. Nya väggar är uppe. Taket är fixat. Elen klar. Avloppen fixade. Till vänster innanför dörren fanns en toalett med ett konstigt fönster, det är liksom bortrivet och nu får vi en stor fin hall!
Hallen - till vänster här var en toalett. Det är numera ett större badrum bakom denna väggen.
Här kommer alltså badrummet. Nedervåning.

Här är hallen till höger när man kommer in. Nya fönster på G och så ingång till Milos rum. Dörren ska bytas så småningom.

Milos rum, nya fönster ska sättas. Nya väggar + värmegolv fixat.

Alicias rum, nya väggar, värmegolv fixat och nytt fönster kommer också om ett par veckor. 

Vårt sovrum med utsikten! Vi behåller taket i vårt sovrum och målar det vitt. Dessa fönster behåller vi då de inte är jättegamla. Nya väggar + värmegolv fixat.
Ifrån vårt sovrum kommer man även in till kontoret - till höger och min walk-in-closet - till vänster.

Det är här de jobbar nu. Sista delen som inte är färdigt med golv och väggar. Köket och vardagsrummet. Ovan ser ni blivande köksdelen, det kommer liksom att vara öppet kök-matsal-vardagsrum. Fönster ska bytas även här. Köket levereras till huset nästa vecka :-)  

Övervåningen. Theos rum, uppe är ju allt klart i princip. Fönster ska bytas. Taket är färdigt. Väggarna är förberedda. Så det är mest målarnas jobb kvar här. 

Badrum uppe. Fönster ska upp. Väggar och golv ska fixas om 2-3 veckor, allt är förberett, gjutet och sånt som man ska förbereda så det är inte mycket kvar här heller.

Hugos rum uppe, samma sak här som på Theos rum. Fönster och målning + golv kvar. 

Övervåning - Allrum. Samma som de andra rummen.


 Vi har alltså en källarvåning också, men den rör vi inte förrän vi flyttat in. Där blir det biorum, gym, relax, bar. Tvättstuga och förråd får vara som de är, ungefär, vi ska öppna upp så att man kommer ut från tvättstugan.Vi har ju en del tidspress nu och behöver ha flyttat det mesta om två månader. Men vi klarar oss med två våningar ett tag ;-)

Jag vill också säga att vi fått mycket trevliga kommentarer också och att folk tycker att det är kul att följa vår renovering. Sånt är roligt att höra! Det är inte en dans på rosor att leva som vi gör just nu så det är bättre att omgiva sig av positiva människor än sådana som bara tar ens energi.

Tack för i dag, det blev långt :-) Pusshej!

Inga kommentarer: