lördag 27 december 2008

Såhär står det på vecka 18 på familjeliv:

Fostret: Huvudet är cirka 4 cm i diameter, medan fötterna är cirka 2 cm långa. Nu märker fostret om det är ljust eller mörkt utanför magen, även om ögonen är stängda. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Det är ingen stor krabat jag har i magen just nu, men livlig! H*n sparkar och bökar hela tiden! Såhär minns jag inte att Theo va i magen, men jag klagar inte, inte än iaf ;-) Det blir nog värre när h*n bli större. Det står att bebisen ska va ungefär 12-13 cm i v 18. Men vår va 12,5cm för typ tre veckor sen... Men det är ju bara på ett ungefär de där siffrorna som står i böcker...

Idag skulle vi åkt till mamma eller mamma kommit till oss, men jag ringde henne vid 9.30 imorse, då låg hon i sängen hade fått maginfluensan... Usch o fy, inget vidare det där! Theo som så gärna ville åka till Mormor o Dan idag. Men men, vi vill ju inte ha det igen.

Men vi har haft så mysigt idag, lagat mat, handlat, lekt och gosat en massa. Theo har pratat mkt om bebbin idag, och klappat och pussat magen... Så fin är han!

Nu skajag spela lite wii... Mario galaxy! Skitroligt!

Johanna

Inga kommentarer: