fredag 2 juli 2010

Pirogrecept! uppdaterat!

Slänger in receptet på pirogerna =) De va jättegoda!

Degen:
50gram jäst
225 gram smält smör
4 ½ dl mjölk
1 ½tsk salt
3 ägg
17 dl mjöl

Köttfärsfyllning:
ca 700g färs
1 stor hackad lök
salt
chilipeppar mynta
3-4 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 fint hackad grön paprika
(jag tog i lite champinjoner med det fyller ju ut lite extra)

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll sen i mjölken och häll sen ner vätskan (fingervarmt) i bunken med jästen så jästen löser sig...
I med salt och ägg och sen allt mjöl.
Blanda tills degen blir slät och fin. Låt den jäsa i 1 timme.

Fräs färsen häll i kryddorna, tomatpuren, paprika och vitlöken låt det stå och puttra en stund tills paprikan blibt mjuk. Krydda efter smak!

Sen är det bara att dela upp degen. Dela den först på 4 delar och sen varje del i 8 så då får 32 delar.

Glömde visst lite i receptet, sorry ;-)
Efter man kavlat ut små runda plattor, lagt på fyllning och klämt ihop ordentligt så de inte öppnar sig så ska de jäsa ytterligare 20 minuter. Och sen in i ugnen 15 minuter 225 grader!

Pusshej

3 kommentarer:

Hanna sa...

Tack för receptet... En fråga bara, hur länge ska de vara i ugnen och på vilka grader?

Hanna sa...

Tack Johanna! Nu kan jag laga dom =)

Johanna sa...

Jag va nog lite snurrig när jag skrev in det så jag missade lite :-P Jag får göra som gamlingarna och skylla på värmen ;-)