söndag 14 juni 2009

Förlossningsberättelse!


När Milo kom till Världen!

Bf kom och gick utan mycket väsen av sig… Lite förvärkar till och från som fick en att hoppas alldeles för tidigt. Men så natten till den 11 juni när vi gått och lagt oss och jag precis somnat till så började det hända grejer, äntligen! 9 dagar över tiden…
Vaknade vid 00.21 tror jag det va om jag inte minns helt fel, men jag trodde det va förvärkar som det varit några gånger innan… Men efter ett tag blev det värre och värre, jag gick upp på toa och sen tillbaka till sängen men kunde inte somna igen för det kom fortfarande värkar med typ 6 minuters mellanrum… Då gick jag upp igen för att duscha lite, det har tagit bort förvärkarna innan så jag tänkte att det visar kanske om det är på riktigt så klockan va då 01.25. Började då fatta att det faktiskt va på riktigt, så jag sminkade till mej lite. Sen gick jag in och väckte Andreas 01.42, då flög han upp som ett skott, jag visste helt ärligt inte om han fortfarande sov eller om han bara blev superpigg direkt J
01.55 ringde jag in till förlossningen, och de sa att vi kunde börja dra oss ditåt. Ringde då mamma, frågade om jag väckte henne….- eehh jaaa… Sen va hon också pigg och uppstressad! 02.05 packade vi in allt i bilen och väckte Theo som även han blev superpigg och helt överglad för att han skulle få åka till mormor! Och det va ju helt mörkt ute dessutom, superkul!!

2.47 stiger vi in på förlossningen, skrivs in av barnmorskan Agneta. Strax efter kommer Desiree pratar lite och vid 3.16 kopplas ctg´n på…

3.50 kopplas ctg´n ifrån och hon gör en vaginal kontroll, 5 cm öppen. (det tyckte jag va väldigt lite eftersom jag va öppen 6cm när jag kom in med Theo i magen, men men hon sa att det kommer ju ändå troligtvis gå snabbare eftersom det redan är en som passerat ut innan ;-)

3.59 visas vi in i en förlossningssal, 4.05 börjar jag med lustgasen. 4.16 byter jag om till de sexiga sjukhuskläderna ;-)

4.29 kommer Desiree in igen och lyssnar på hjärtljuden med trätratten. Även 4.48 kommer hon in och kollar till hjärtljuden fast med nån annan liten apparat. 5.30-6.09 va det ctg-dags igen.

6.35 ringer vi efter förstärkning för nu är det nog snart dags.. Desiree är då upptagen med en annan förlossning så det kommer in en hyffsat otrevlig barnmorska, Gun, jag säger att jag behöver krysta, ja men krysta du om du vill… jo tack! Skiftbytet va inom en kvart så hon orkade väl inte anstränga sig alltför mycket! Hon kollar dock hur mycket jag är öppen och säger att det nästan är fritt fram, bara en liten kant som hon tjatar om ett tag…
6.45 känns det som att han vill ut på riktigt, men jag håller mej lite till…
6.58 är det dags för skftbyte, så då kommer det in tre nya, skönt! Carina och Sofie som va under upplärning och så en undersköterska som satt lite bredvid, Helene.
7.03 är det dags att börja krysta, känns som att jag ska dö ett par gånger, fast det är ändå en lättnad att äntligen få börja på utdrivningsarbetet!

7.17 föds min underbara son MILO!
Efter det blev det (och efter moderkaka, ett par stygn och navelklippning) så blev det fika. Sen va det vägning mätning och påklädning. 3590gram och 53cm startade detta lilla underverket livet på!

Namnet va det enda som varit på tal under hela graviditeten, mest från mitt håll då. Men han är verkligen en Milo, Världens finaste! Vi sa att vi skulle bestämma sen när han kom. Och Andreas tyckte också att Milo passade perfekt.
Storebror Theo är såå stolt över sin lillebror!

10.56 fotas han och läggs ut på webbisar! Sen efter en stund bar det av till bb! Där stannade vi i två dygn och fick sedan åka hem till Emmaboda!
Hela förlossningen gick ju bra, men jag kände att jag nog trott att det skulle gå lite fortare så det va lite drygt och precis innan krystvärkarna va det nästintill outhärdigt. Men det är ju klart värt det =)

2 kommentarer:

Anonym sa...

är det stor skillnad från theo?

Det var väl inte lika jobbigt heller?

Hör av mig snart så vi kan komma och titta på den lilla sötnosen.

Ha det bra kramar från oss!!

Johanna sa...

Nu vet ju inte jag riktigt vem detta är eftersom det står anonym..?

Jo det va lika jobbigt, minst!